INFORMOVÁNÍ O ALERGENECH VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ - SEZNAM ALERGENŮ |
1. Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
2. Korýši - a výrobky z nich |
3. Vejce - a výrobky z nich |
4. Ryby - a výrobky z nich |
5. Podzemnice Olejná (arašídy) - a výrobky z ní |
6. Sójové boby (sója) - a výrobky z nich |
7. Mléko - a výrobky z něj |
8. Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
9. Celer - a výrobky z něj |
10. Hořčice - a výrobky z ní |
11. Sezamová semena (sezam) - a výrobky z nich |
12. Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 |
13. Vlčí bob (lupina) - a výrobky z něj |
14. Měkkýši - a výrobky z nich |